Burn-out of chonisch moe?

Snel een duurzame vermindering van klachten

  • Ben je altijd maar moe?
  • Kun jij je slecht concentreren?
  • Slaap je slecht?
  • Kun je slecht tegen drukte of herrie?
  • Ga je altijd maar door?
  • Durf of kan je moeilijk nee zeggen?
  • Lukt het je moeilijk om te ontspannen?
  • Ben je perfectionistisch ingesteld?

lichamelijke REACTIE OP STRESS

Iedereen is natuurlijk weleens een keertje moe en dat is heel normaal. Als de vermoeidheid niet overgaat kan het je dagelijks leven en werken gaan beïnvloeden.
Zo kan het zijn dat je na relatief weinig inspanning uitgeput bent en daarnaast ook nog eens klachten krijgt als spierpijn, concentratieproblemen, slaapstoornissen of maag- en darmklachten.

Bij mensen met Chronische Vermoeidheid Syndroom (CVS), de ziekte van Pfeiffer, Fibromyalgie of Myalgische Encefalomyelitis (ME) en burn-out hebben wij met onze meetinstrumenten kunnen aantonen dat het lichaam in rust meetwaarden vertoonde alsof het een zware inspanning aan het leveren is.

Het lichaam is continu in een actieve staat waardoor het geen kans krijgt om te herstellen. Dit is puur een lichamelijke reactie op (psychologische) stress, verdriet of trauma’s.

ENERGY CONTROL METHODE

Stans van der Poel, specialist op het gebied van inspanningsfysiologie en ademhaling, ontwikkelde ongeveer 25 jaar geleden de EnergyControl methode waarmee de disbalans tussen lichaam en geest wordt gemonitord en aangepakt. Hiervoor ontwikkelde zij hoogwaardige apparatuur om alles meetbaar te maken. Inmiddels zijn zowel de methode als de apparatuur wetenschappelijk gevalideerd.

In 12 weken leren wij jou om weer genoeg energie en weerstand op te bouwen, om de hedendaagse hectische wereld aan te kunnen. Hiervoor bieden wij je een programma op maat aan, waarbij de 4 pijlers van de EnergyControl methode worden gehanteerd; Geest (mindset/coaching), Ademhaling (ontspanning/herstel), Voeding en Bewegen op persoonlijk niveau.

Wat kunnen wij voor jouw betekenen?

Op een snelle en verantwoorde manier helpen wij jou binnen 12 tot 18 weken van je klachten af.
Ook hierna blijven wij je begeleiden zodat het effect van het programma duurzaam is.

MEDISCH GEVALIDEERD

Wij bieden een medisch gevalideerd programma aan dat ontwikkeld is door Stans van der Poel, dé specialist op het gebied van inspanningsfysiologie en ademhaling.

Stans is daarnaast bekend door het schrijven van de boeken ‘De Hardlooprevolutie’ en ‘Chronische vermoeidheid nooit meer’.

In het laatstgenoemde boek wordt de werking van deze methode uitgebreid uitgelegd.

programma op maat

Ieder programma start met een intakegesprek waar, naast een anamnese, ook verschillende metingen worden afgenomen. Zo wordt er een stresstest en een rustmeting afgenomen om te zien hoe het lichaam in rust functioneert en of het in staat in om te herstellen van (in)spanning. Daarnaast vindt er een inspanningstest (VO2max test) plaats. Met deze gegevens kan er een uitgebreid verslag en een persoonlijk behandelplan worden opgesteld.

Een programma kan uit de volgende onderdelen bestaan:
Intake (stresstest, rustmeting en inspanningstest), persoonlijk trainingsschema (op hartslagniveau), coaching/counseling, online begeleiding m.b.v. onze app, voedingsschema en een online curus.

ALTIJD INZICHT

Je krijgt een speciale app op je smartphone waarmee je dagelijks verschillende metingen kan doen.

Op deze manier is het zowel voor jou als voor de begeleider altijd inzichtelijk hoe het gesteld is met jouw herstelvermogen, stressniveaus en de progressie.

Download hier ons gratis e-book!

Waarom ben jij zo moe? Wat gebeurd er in je lichaam? Wat kun jij zelf doen om klachten te voorkomen of om klachten te verminderen. In dit gratis e-book reiken wij je tools aan om zelf aan de slag te gaan en je klachten aan te pakken. Dit e-book staat bol van waardevolle informatie. Wij zijn benieuwd wat het jouw brengt!