Klachten verminderen

Snel een duurzame vermindering van klachten

  • Ben je altijd maar moe?
  • Kun jij je slecht concentreren?
  • Slaap je slecht?
  • Kun je slecht tegen drukte of herrie?
  • Ga je altijd maar door?
  • Durf of kan je moeilijk nee zeggen?
  • Lukt het je moeilijk om te ontspannen?
  • Ben je perfectionistisch ingesteld?

klachten

Iedereen is natuurlijk weleens een keertje moe en dat is heel normaal. Als de vermoeidheid niet overgaat kan het je dagelijks leven en werken gaan beïnvloeden. Zo kan het zijn dat je na relatief weinig inspanning uitgeput bent en daarnaast ook nog eens klachten krijgt als spierpijn, concentratieproblemen, slaapstoornissen of maag- en darmklachten.

Bij mensen met Chronische Vermoeidheid Syndroom (CVS), de ziekte van Pfeiffer, Fibromyalgie of Myalgische Encefalomyelitis (ME) en burn-out hebben wij met onze meetinstrumenten kunnen aantonen dat het lichaam in rust meetwaarden vertoonde alsof het een zware inspanning aan het leveren is.

Het lichaam is continu in een actieve staat waardoor het geen kans krijgt om te herstellen. Dit is puur een lichamelijke reactie op (psychologische) stress, verdriet of trauma’s.

DE OPLOSSING

Voorkomen
Merk je dat je vaker moe bent, slechter slaapt, veel piekert, vaker geïrriteerd bent of een hoge ademhaling hebt? Heb je vaker spierspanning, maag- en darmklachten? Kun jij je minder goed concentreren en heeft dit invloed dat op je functioneren in je werk, je gezin en je omgeving? 
Grijp dan nu in voor de klachten chronisch worden en zorgen dat je uitvalt!
Lees hier meer over het voorkomen van klachten.

Herstellen
Ben je uitgevallen met een burn-out, CVS, ME of Fibromyalgie, heb je diabetes 2 óf herken jij je in de klachten die hierbij horen en wil je daar zo snel mogelijk van af? Met ons herstelprogramma helpen wij je van de klachten af én krijg je de tools aangereikt om te voorkomen dat je ooit weer in deze situatie komt. 
In 12 weken leren wij jou om weer genoeg energie en weerstand op te bouwen, om de hedendaagse hectische wereld aan te kunnen. Hiervoor bieden wij je een programma op maat aan, waarbij de 4 pijlers van de Energy Control methode worden gehanteerd; Geest (mindset/coaching), Ademhaling (ontspanning/herstel), Voeding en Bewegen op persoonlijk niveau.

Lees hier meer over het herstellen van een burn-out.

Wat kunnen wij voor jouw betekenen?

Op een snelle en verantwoorde manier helpen wij jou binnen 12 tot 18 weken van je klachten af.
Ook hierna blijven wij je begeleiden zodat het effect van het programma duurzaam is.

MEDISCH GEVALIDEERD

Stans van der Poel, dé specialist op het gebied van inspanningsfysiologie en ademhaling, ontwikkelde ongeveer 25 jaar geleden de Energy Control methode waarmee de disbalans tussen lichaam en geest wordt gemonitord én aangepakt.

Hiervoor ontwikkelde zij hoogwaardige apparatuur en een app om alles meetbaar te maken.

Stans is daarnaast bekend door het schrijven van de boeken ‘De Hardlooprevolutie’ en ‘Chronische vermoeidheid nooit meer’.

In het laatstgenoemde boek wordt de werking van deze methode uitgebreid uitgelegd.

programma op maat

Ieder programma start met een intakegesprek waar, naast een anamnese, ook verschillende metingen worden afgenomen. Zo wordt er een stresstest en een rustmeting afgenomen om te zien hoe het lichaam in rust functioneert en of het in staat in om te herstellen van (in)spanning.
Daarnaast vindt er een inspanningstest (VO2max test) plaats. Met deze gegevens kan er een uitgebreid verslag en een persoonlijk behandelplan worden opgesteld.

Een programma kan uit de volgende onderdelen bestaan:
Intake, persoonlijk behandelplan, coaching/counseling, online begeleiding, voedingsschema en een online cursus.

ALTIJD INZICHT

Je krijgt een speciale app op je smartphone waarmee je dagelijks verschillende metingen kan doen.

Op deze manier is het zowel voor jou als voor de begeleider altijd inzichtelijk hoe het gesteld is met jouw herstelvermogen, stressniveaus en de progressie.

Download hier ons gratis e-book!

Waarom ben jij zo moe? Wat gebeurd er in je lichaam? Wat kun jij zelf doen om klachten te voorkomen of om klachten te verminderen. In dit gratis e-book reiken wij je tools aan om zelf aan de slag te gaan en je klachten aan te pakken. Dit e-book staat bol van waardevolle informatie. Wij zijn benieuwd wat het jouw brengt!

Programma’s en tarieven

Wat de Energy Control Methode zo uniek maakt is dat we vanaf dag één na uitval al kunnen starten. En dat 92% van de deelnemers aan ons herstelprogramma al na 12 weken WerkFit is en kan re-integreren. Zo wordt een hoop leed voorkomen en worden een hoop kosten bespaard. Daarnaast blijven wij, na het intensieve gedeelte, je nog 9 maanden online begeleiden om terugval te voorkomen.