Man en vrouw doen cardiotraining tijdens werk om verzuim tegen te gaan

Steeds meer werkgevers bieden hun werknemers aan om op het werk of onder werktijd te sporten. Uit een groot onderzoek van TNO blijkt dat de sportende werknemer veel minder vaak verzuimt dan hun niet-sportende collega’s. Blijven ze wel ziek thuis, dan is de duur van het verzuim korter. Over een periode van vier jaar meldden sporters zich gemiddeld 25 dagen minder ziek dan niet-sporters, en zelfs ruim vijftig dagen minder dan de werknemers die nooit gesport hebben.

Sporten helpt dus niet alleen om de conditie te verbeteren. Het helpt ook om de weerstand te versterken waardoor men minder vatbaar is voor virussen of bacteriën. In tijden van Corona en nu de R weer in de maand zit geen overbodige luxe. Maar waar moet je rekening mee houden voor je al je medewerkers laat sporten?

Kan iedereen sporten?
Ja, iedereen kan inspanning leveren, ongeacht leeftijd en lichamelijke beperkingen. Toch is het niet zo dat iedereen hetzelfde aan moet kunnen. Dus liever geen groepsles voor het hele team.

Welke sporten zijn nu wel/niet goed om te doen?
Naast dat niet iedereen dezelfde sport leuk vindt, zijn er ook sporten die voor de ene werknemer helemaal niet geschikt zijn. Er dient rekening gehouden te worden met de doelstelling, fysieke gesteldheid en geschiedenis. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe vaak en hoe intensief er gesport moet worden om het juiste effect te bereiken.

Het monitoren van een training en vooral ook van het effect van die training op de belastbaarheid en het herstelvermogen geeft enorm veel inzicht. Hiervoor ontwikkelde Stans van der Poel jaren geleden een speciale methode en smartphone-app, die tegenwoordig door zowel patiënten (met burn-out, CVS, fibromyalgie) als door topsporters wordt gebruikt.

Ben je benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jouw team? Of je nu een eigen sportruimte hebt op het werk of dat je werknemers in eigen tijd trainen, wij bieden dé perfecte oplossing. Wij gaan graag met je in gesprek over onze mogelijkheden en jouw wensen.

Neem contact op:

070-3628789 of via michelle@binnendijk-instituut.nl 

Categories:

Comments are closed