Voorkom een burn-out

Preventief programma om klachten die tot een burn-out kunnen leiden te verminderen

VOORKOM EEN BURN-OUT

Voorkom een burn-out met dit preventieve programma. Voorkomen is beter dan genezen, dat wist je al. Een leven zonder stress is helaas niet mogelijk, het goede nieuws is dat je kunt leren omgaan met stress en zo kunt voorkomen dat je fysiek en mentale klachten krijgt door langdurige stress.

Merk je dat je vaker moe bent, slechter slaapt, veel piekert, vaker geïrriteerd bent of een hoge ademhaling hebt? Heb je vaker spierspanning, maag- en darmklachten? Kun jij je minder goed concentreren en heeft dit invloed dat op je functioneren in je werk, je gezin en je omgeving? Grijp dan nu in voor de klachten chronisch worden en zorgen dat je in een burn-out terecht komt!

Door het meten van de hartslag en de ademhaling weten wij dat bij mensen met veel stress, CVS, fibromyalgie of een burn-out het lichaam in rust meetwaarden vertoont alsof het een zware inspanning levert. Een gezond persoon in rust krijgt energie uit de vetverbranding, Mensen met bovenstaande klachten blijken in rust voornamelijk energie te halen uit de suikervoorraden, voorraden die normaalgesproken bedoeld zijn voor inspanning. Het komt erop neer dat het lichaam continu in een actieve staat verkeert, waardoor het geen kans krijgt om te herstellen.


HOE VOORKOM JE EEN BURN-OUT?

Het doel van dit programma is het voorkomen van een burn-out door lichaam en geest in balans te brengen. Dit doen wij door een combinatie van stress counseling, training op persoonlijke hartslagzones om het lichaam in balans te krijgen en ademtherapie om het herstelvermogen te versterken.

Deze methode is wetenschappelijk gevalideerd en is ongeveer 25 jaar geleden door Stans van der Poel ontwikkeld en sindsdien in vele praktijken met succes toegepast.

Tijdens het programma wordt dagelijks je voortgang gemeten. Dit is onze grote kracht. Door gebruik te maken van onze app krijg jij ook live inzicht in je herstel, stressniveau en leer je wat jouw dagelijkse activiteiten voor invloed hebben op jouw lichaam. Wij reiken je tools aan waardoor jij zelf tot bepaalde inzichten en gedragsveranderingen zult komen.

Het programma is voor iedereen geschikt. Ook als je denkt dat je geen conditie hebt en geen inspanning kan leveren, kun je aan dit programma meedoen. Wij laten je inspanning doen op jouw eigen niveau, je gaat hier niet over je grenzen heen. Voorkom een burn-out en verminder je klachten door nu de stap te zetten en het programma te starten!

WAT LEVERT EEN PREVENTIEF BURN-OUTPROGRAMMA OP?

• Een positief zelfbeeld

• Je zet jezelf weer centraal

• Je kunt beter ontspannen en genieten

• Je weet beter je grenzen aan te geven

• Je luistert naar de signalen van je lichaam

• Je maakt betere keuzes

• Je hebt een goede conditie en bent fysiek fitter

• Je kunt beter doseren

• Je hebt meer energie.

WAT GA JE DOEN?

Je krijgt eerst een intakegesprek met een van onze coaches. Zo krijgen wij een duidelijk beeld van je klachten en doelstellingen. Daarnaast doet de coach enkele metingen (zoals een bloeddrukmeting, zuurstofsaturatie, gewicht en vetpercentage). Ook meten wij je hartslag en ademhaling in rust en gedurende stress. Aan het eind vindt een inspanningstest plaats. Dit is een fietstest waarbij je steeds zwaarder moet trappen tot jij niet verder kunt.

Uit al deze testen krijgen wij veel informatie o.a. over jouw belastbaarheid, vermogen tot herstel, stresswaardes en trainingszones. Hiervan krijg je een uitgebreid verslag.

Vervolgens ga je zelf aan de slag met een gepersonaliseerd trainingsschema waarin wij je voortgang monitoren. Dit trainingsschema bestaat uit 3 cardiotrainingen per week en ademhalingsoefeningen.


IS EEN PREVENTIEF BURN-OUT PROGRAMMA IETS VOOR JOU?

Onze manier van werken is direct, duidelijk en actief. Wij hebben geen wachtlijsten en willen binnen een week een kennismaking realiseren. Jij staat hierbij centraal. Ook is er aandacht voor iedereen die bij jouw herstelproces betrokken is.


Blijf vitaal

 • Intakegesprek
 • Rustmeting en inspanningstest
 • Gepersonaliseerd behandelprogramma
 • Wekelijks contact met je coach gedurende 12 weken
 • 12 maanden gebruik van de app om jezelf te monitoren en te trainen
1.000,-

inclusief 21% BTW

Preventief

 • Intakegesprek
 • Rustmeting en inspanningstest
 • Gepersonaliseerd behandelprogramma
 • Wekelijks contact met je coach gedurende 52 weken
 • 12 weken intensieve begeleiding
 • Tussentijdse consulten om je voortgang te bespreken
 • 12 maande gebruik van de app om jezelf te monitoren en te trainen
 • Eindmeting (zoals bij intake) + uitgebreid verslag
1.700,-

inclusief 21% BTW

Wordt het preventieve programma vergoed?

Ja, vaak wel. Je werkgever is namelijk verplicht mee te werken aan je herstel. Onze ervaring is dat als je zelf met een initiatief komt, dit het herstel bevordert. De meeste werkgevers vergoeden daarom onze programma’s.

Als een werkgever slechts een deel van de kosten vergoedt, komt het resterende bedrag mogelijk nog in aanmerking voor belastingaftrek. Voor een werkgever zijn de kosten voor het traject, waaronder begeleiding en coaching, een kostenpost die de belastbare inkomsten verminderen, als deze activiteiten bijdragen aan behoud of herstel van arbeidsgeschiktheid, of zorgen voor duurzame re-integratie in het arbeidsproces (wat bij bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid het geval is). Naar onze mening zijn onze trajecten hier onherroepelijk onderdeel van.

Wij voeren graag het gesprek met je werkgever om hen te overtuigen van de voordelen van een snel herstel en van het voorkomen van uitval door een burn-out. 


Ben je ZZP-er?

Als ZZP-er kan je de kosten voor een traject verhalen via je arbeidsongeschiktheidsverzekering of onderbrengen onder de bedrijfskosten. Het traject kan bijvoorbeeld worden gezet onder de bedrijfsresultaten. De uren die worden besteed aan coaching of training tellen mee voor het urencriterium. Coaching of begeleiding is een leeractiviteit die onder de noemer persoonlijke ontwikkeling kan worden gezet. Hiermee kan je onze trajecten op je bedrijfsresultaten zetten en het op deze manier financieel verantwoorden en kan je de btw aftrekken.