Werkgevers en verwijzers


Snel een duurzaam herstel van werknemers / patiënten


Is dit herkenbaar?

Op de werkvloer

  • Vermoeide en gestreste werknemers
  • Arbeidsproductiviteit van werknemer laag
  • Verminderde focus en slechtere beslissingen
  • Risico op conflicten onderling neemt toe
  • Risico op ongelukken op de werkvloer neemt toe

Met als gevolg

  • Percentage uitval m.b.t. burn-out neemt toe
  • Lange wachtlijsten psycholoog en bedrijfsarts
  • Werknemers zitten lang thuis
  • Minder effectief functionerende teams
  • Hoge kosten aan zieke werknemer en vervangende kracht

Snel en duurzaam

Als één van je medewerkers ziek wordt, dan heeft dit nadelige gevolgen voor zowel de uitgevallen medewerker als voor de werkgever. Er moet van alles geregeld worden en dat kost tijd. Tijd die je eigenlijk voor andere zaken wilt gebruiken. Maar uitval raakt je vooral ook in de portemonnee. Daarom wil je dat jouw werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk gaat. Helaas werkt druk uitvoeren en er bovenop zitten averechts en bevordert dat het herstel en de werkrelatie niet. Als werkgever of opdrachtgever zit je hierdoor soms in een lastige spagaat.

Je wilt geen werknemer die een terugval krijgt of zich met regelmaat ziek meldt. Je wilt de kosten zo veel mogelijk beperken door een duurzaam resultaat.

Geen wachttijd, meteen aan de slag
Door een traject bij ons te volgen kunnen we het herstelproces drastisch verkorten (12 tot 18 weken). Elke stap wordt gemonitord en is inzichtelijk te maken voor zowel de werknemer, behandelaar als de werkgever.

Voorkomen is beter dan genezen
Daarnaast richten wij ons op preventie van uitval door burn-out gerelateerde klachten. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Het is voor iedereen belangrijk om de symptomen van een burn-out bij jezelf, je naaste of bij een collega of werknemer te herkennen. Lees ons blog: Zo herken je een burn-out.

Besparendoor teinvesteren

Slim ondernemen is;
vooruit kijken, anticiperen
gaan voor duurzaam en voor
het beste voor je werknemers.

Een aantal cijfers op een rij

Het aantal Nederlanders dat op een burn-out afstevent:

0

Het aantal dagen dat een burn-out gemiddeld duurt:

0

De verzuimkosten per dag voor een medewerker die is uitgevallen met een burn-out:

0

De gemiddelde kosten die een werkgever betaald voor een werknemer met burn-out:

0

Wat kunnen wij voor jouw bedrijf betekenen?

Op een snelle en verantwoorde manier helpen wij jouw werknemer binnen 12 tot 18 weken weer terug aan het werk.
Ook na terugkeer op werk blijven wij de medewerker monitoren zodat het effect van het programma duurzaam is.

MEDISCH GEVALIDEERD

Wij bieden een medisch gevalideerd programma aan dat ontwikkeld is door Stans van der Poel, dé specialist op het gebied van inspanningsfysiologie en ademhaling.

Stans is daarnaast bekend door het schrijven van de boeken ‘De Hardlooprevolutie’ en ‘Chronische vermoeidheid nooit meer’. In het laatstgenoemde boek wordt de werking van deze methode uitgebreid uitgelegd.

programma op maat

Ieder programma start met een intakegesprek waar, naast een anamnese, ook verschillende metingen worden afgenomen. Zo wordt er een stresstest en een rustmeting afgenomen om te zien hoe het lichaam in rust functioneert en of het in staat in om te herstellen van (in)spanning. Daarnaast vindt er een inspanningstest (VO2max test) plaats. Met deze gegevens kan er een uitgebreid verslag en een persoonlijk behandelplan worden opgesteld.

Een programma kan uit de volgende onderdelen bestaan:
Intake (stresstest, rustmeting en inspanningstest), persoonlijk trainingsschema (op hartslagniveau), coaching/counseling, online begeleiding m.b.v. onze app, voedingsschema en een online curus.

ALTIJD INZICHT

Deelnemers aan onze programma’s krijgen een eigen hartslagband en een speciale app op hun smartphone waarmee zij dagelijks verschillende metingen kunnen doen.

Op deze manier is het voor de deelnemer als voor de begeleider altijd inzichtelijk hoe het gesteld is met het herstelvermogen, de stressniveaus en de progressie.

Lees meer over onze programma’s:

Contact

Wij helpen je graag bij het oplossen of het voorkomen van je verzuim problemen. Neem contact met ons op of vul je gegevens in en wij nemen z.s.m. contact met je op.

Binnendijk – Instituut voor meten en trainen

Weissenbruchstraat 81

2596 GC, Den Haag

Telefoon: 070-362 87 89